Dietetika
A dietetikus célja, hogy az egészséges és beteg emberek táplálkozásában változást érjen el. A táplálkozás elengedhetetlen a létfenntartásunkhoz, de nem mindegy, hogy milyen étel mikor, milyen gyakran, mekkora mennyiségben kerül a szervezetünkbe. Ehhez nyújtok segítséget, úgy, hogy kialakítsuk megfelelő táplálkozási szokásokat.
Dietetikai tanácsadás menete:
- Táplálkozási anamnézis felvétele (az ügyfél betegségeiről, panaszairól, étkezési szokásairól kapok információt)
- Antropometriai mérés, kiértékelés (BMI, testösszetétel elemző készülék)
- Táplálkozási napló készítése, átbeszélése (jó, ha az ügyfelek magukkal hoznak egy 3 napos étkezési naplót. Fontos, hogy a napló tartalmazzon mindent, amit evett mennyiségekkel együtt!)
- Tanácsadás ( az ajánlott diétával kapcsolatban átbeszéljük a nyersanyagválogatást, konyhatechnológiai eljárásokat, egyéb életmódbeli dolgokat)
- Felmerülő kérdések megbeszélése.
- Ha van rá igény, akkor vérkép elemzése, leletek átbeszélése.